Kip met dra­gon-mos­terd­gla­zuur

(20) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met boldeksel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. Uitgeperste vrucht bewaren. In kommetje boter zacht roeren en citroenrasp, citroensap, mosterd, knoflook, chilipoeder en dragon erdoor mengen. Kip op dikke delen van poten enkele keren insnijden. Vel van kip met vingers wat loshalen en deel van boter tussen vel en vlees wrijven. Helft van overgebleven boter op binnenkant van buikholte wrijven en uitgeperste citroenhelften in buikholte stoppen. Rest van boter over kip wrijven.
  2. Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip in ca. 1 1/2 uur gaar grillen. Na 1 uur grillen enkele extra houtskoolbriketten toevoegen (zie tip). Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met Franse frietjes en gemengde salade.

Tip:

Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer. Na een uur moeten de briketten worden aangevuld. Voor een barbecue van 37 cm 7 briketten per kant extra, voor een barbecue van 47 cm 8 briketten per kant extra en voor een barbecue van 57 cm 9 briketten per kant extra.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.