bewaar
Snelle kipragout met dragon
Snelle kipragout met dragon
bewaar

Snelle kipragout met dragon

Zelf ragout maken, is veel makkelijker dan je denkt. Als je maar de juiste ingrediënten kiest.

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

400 g

kipdijfiletreepjes

250 g

kastanjechampignon

40 g

ongezouten roomboter

4 el

tarwebloem

450 ml

kippenbouillon van tablet

2 tl

gedroogde dragon

4

stengels bleekselderij

300 g

peen julienne

1

medium handsinaasappel

1 tl

Franse mosterd

4 el

traditionele olijfolie

Zelf ragout maken, is veel makkelijker dan je denkt. Als je maar de juiste ingrediënten kiest.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bestrooi ondertussen de kipdijfiletreepjes met peper. Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kip en bloem 3 min. al roerend op middelhoog vuur. De kip hoeft niet echt te kleuren. Voeg al roerend de bouillon en dragon toe. Breng aan de kook, voeg de champignons toe en kook de ragout 8 min. op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en meng met de peen julienne. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie tot een dressing. Roer door de bleekselderij en peen. Serveer de ragout met de rijst en de bleekselderij-wortelsalade. Garneer met de partjes sinaasappel.

tip

bereidingstipJe kunt de ragout maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op.

combinatietipOok lekker in een pasteitje.