bewaar
Spruiten met gruyèresaus
Spruiten met gruyèresaus
bewaar

Spruiten met gruyèresaus

Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten.

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

spruitjes

3 takjes

verse tijm

50 g

ongezouten roomboter

700 ml

kippenbouillon van tablet

25 g

tarwebloem

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

75 g

gruyère

1 el

Franse mosterd

Alleen al om de saus zou je dit gerecht elke dag op tafel willen zetten.

Aan de slag

1

Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm en wat peper toe. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken.

2

Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend met een garde de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat de saus 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.

3

Rasp ondertussen de gruyère. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Serveer de spruitjes met de kaassaus.

combinatietipLekker met aardappelkroketjes en biefstuk.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.