bewaar
Hele kip met srirachamayo
Hele kip met srirachamayo
bewaar

Hele kip met srirachamayo

Door de kip in te smeren met mayonaise krijgt die een mooi goudbruin en krokant velletje.

10 min. bereiden
1 uur 5 min. oventijd
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

hele kip

2 el

mayonaise

2 el

srirachasaus

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • ovenschaal of braadslee

Door de kip in te smeren met mayonaise krijgt die een mooi goudbruin en krokant velletje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat ondertussen de kip op kamertemperatuur komen. Als het temperatuurverschil niet zo groot is, blijft het vlees malser in de oven.

2

Meng de mayonaise met de srirachasaus. Bestrijk de kip met behulp van het bakkwastje rondom met de srirachamayo.

3

Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal. Het borstvlees wordt het eerst droog, omdat dat het minste vet bevat, en wordt minder droog als het niet steeds naar boven gekeerd ligt.

4

Rooster de kip ca.1 uur en 5min. in de oven. Draai na 35 min. om en rooster nog 30 min. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de kip. De kip is gaar als je met een scherp mes tussen het lijf en een poot prikt en er helder vocht uitkomt.

tip

combinatietipLekker met friet en appelcompote.