He­le kip met sri­ra­cha­mayo

Door de kip in te smeren met mayonaise krijgt die een mooi goudbruin en krokant velletje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. oventijd
(1) waardeer
hoofdgerecht Door de kip in te smeren met mayonaise krijgt die een mooi goudbruin en krokant velletje. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • ovenschaal of braadslee

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat ondertussen de kip op kamertemperatuur komen. Als het temperatuurverschil niet zo groot is, blijft het vlees malser in de oven.
  2. Meng de mayonaise met de srirachasaus. Bestrijk de kip met behulp van het bakkwastje rondom met de srirachamayo.
  3. Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal. Het borstvlees wordt het eerst droog, omdat dat het minste vet bevat, en wordt minder droog als het niet steeds naar boven gekeerd ligt.
  4. Rooster de kip ca.1 uur en 5min. in de oven. Draai na 35 min. om en rooster nog 30 min. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de kip. De kip is gaar als je met een scherp mes tussen het lijf en een poot prikt en er helder vocht uitkomt.

combinatietip:

Lekker met friet en appelcompote.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hele kip met srirachamayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­le kip met sri­ra­cha­mayo

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1.35 kg hele kip

Laat ondertussen de kip op kamertemperatuur komen. Als het temperatuurverschil niet zo groot is, blijft het vlees malser in de oven.

3
3
  • 2 el mayonaise
  • 2 el srirachasaus

Meng de mayonaise met de srirachasaus. Bestrijk de kip met behulp van het bakkwastje rondom met de srirachamayo.

4
4

Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal.

5
5

Het borstvlees wordt het eerst droog, omdat dat het minste vet bevat, en wordt minder droog als het niet steeds naar boven gekeerd ligt.

6
6

Rooster de kip ca.1 uur en 5min. in de oven. Draai na 35 min. om en rooster nog 30 min.

7
7

De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de kip. De kip is gaar als je met een scherp mes tussen het lijf en een poot prikt en er helder vocht uitkomt.

combinatietip:

Lekker met friet en appelcompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.