bewaar
Kip met granaatappelsiroop
Kip met granaatappelsiroop
bewaar

Kip met granaatappelsiroop

50 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 fles

granaatappelsap

1 hele

kip

100 g

boter

1 tl

kardemompoeder

½ tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen koriander

1 bakje

walnoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Kook het granaatappelsap in een steelpan tot 1/3 in.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk met 1/3 van het ingekookte sap. Verdeel 75 g boter in klontjes over de kip. Zet in de oven en bak in ca. 1 1/2 uur gaar. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

3

Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kardemom, kaneel en koriander 1 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het ingekookte sap toe en verwarm nog 2 min. Serveer bij de kip. Lekker met rijst en gegrilde aubergine.