bewaar
Kip met tuinkruiden
Kip met tuinkruiden
bewaar

Kip met tuinkruiden

2 uur bereiden
15 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 hele

kip

2 sneetjes

witbrood

1 bakje

platte peterselie

1 bakje

bieslook

3 tenen

knoflook

125 g

boter

Dit heb je nodig

  • broodrooster, ovenvaste braadpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout.

2

Rooster het brood in de broodrooster. Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 g boter en peper en zout. Vul hiermee de holte van de kip.

3

Verhit 75 g boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin. Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer na 1 uur. Controleer daarna regelmatig op gaarheid.

4

Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.

Gebraden kip met citroen en kruiden maken

Instructievideo - 04:18 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met tuinkruiden

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig