bewaar
Kip en cranberrycompote
Kip en cranberrycompote
bewaar

Kip en cranberrycompote

25 min. bereiden
45 min. wachten
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

1 teen

knoflook

1 tl

gemalen kaneel

4 el

olijfolie

2 x 2

kippenpoten

300 g

witte rijst

1 bakje

walnoten

4 el

cranberrycompote

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met de knoflook, kaneel, 2 el olie en peper en zout. Bestrijk de kip ermee. Leg de kip in de ovenschaal en rooster in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. knapperig. Schep de noten met de rest van de olie door de rijst.

3

Verdeel de kip en cranberrycompote over 4 borden. Serveer met de notenrijst. Lekker met haricots verts met tuinerwten (recept op ah.nl/recepten).

algemeenCranberrycompote is ook lekker door yoghurt.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip en cranberrycompote

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig