bewaar
Kip en cranberrycompote
Kip en cranberrycompote
bewaar

Kip en cranberrycompote

25 min. bereiden
45 min. wachten
68waarderingen

Ingrediënten

1

sinaasappel

1 teen

knoflook

1 tl

gemalen kaneel

4 el

olijfolie

2 x 2

kippenpoten

300 g

witte rijst

1 bakje

walnoten

4 el

cranberrycompote

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met de knoflook, kaneel, 2 el olie en peper en zout. Bestrijk de kip ermee. Leg de kip in de ovenschaal en rooster in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. knapperig. Schep de noten met de rest van de olie door de rijst.

3

Verdeel de kip en cranberrycompote over 4 borden. Serveer met de notenrijst. Lekker met haricots verts met tuinerwten (recept op ah.nl/recepten).

tip

algemeenCranberrycompote is ook lekker door yoghurt.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.