Ko­kos­ha­ver­mout met cran­ber­ry­com­po­te

Lekker zeg: cranberry's in romige havermout. Daar word je warm van.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Lekker zeg: cranberry's in romige havermout. Daar word je warm van. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de cranberrycompote in een pan en verwarm ca. 5 min. op laag vuur. Breng ondertussen in een steelpan de kokosmelk met het water aan de kook. Voeg de havermoutvlokken, kaneel, basterdsuiker en een snufje zout toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de cranberrycompote en kokossnippers erover.

combinatietip:

Ook lekker met een ½ tl kardemom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 41-42

Kokoshavermout met cranberrycompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­ha­ver­mout met cran­ber­ry­com­po­te

1
1
  • 25 g kokossnippers

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 250 g cranberrycompote

Doe de cranberrycompote in een pan en verwarm ca. 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 400 ml kokosmelk light
  • 100 ml water

Breng ondertussen in een steelpan de kokosmelk met het water aan de kook.

4
4
  • 150 g havermoutvlokken
  • ½ tl kaneel
  • 2 el witte basterdsuiker

Voeg de havermoutvlokken, kaneel, basterdsuiker en een snufje zout toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken.

5
5

Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de cranberrycompote en kokossnippers erover.

combinatietip:

Ook lekker met een ½ tl kardemom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.