bewaar
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
bewaar

Varkensfiletlapje met cranberrycompote

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelkroketjes

2 schalen

varkensfiletlapjes

3 el

cranberrycompote

1 tl

gemalen kaneel

2 el

olijfolie

2 x 350 g

broccoli

Dit heb je nodig

  • 4 cocktailprikkers

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bak de aardappelkroketten in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking in 15-18 min. goudbruin en krokant.

2

Snijd de varkensfiletlapjes met een scherp mes horizontaal in zodat er een envelopje ontstaat. Schep de cranberry compote erin. Steek het vlees met een cocktailprikker vast en bestrooi met de kaneel, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Kook de broccoli in weinig water met zout in 4-5 min. beetgaar.

3

Leg de varkensfiletlapjes en de broccoli op 4 borden en serveer met de aardappelkroketten.

algemeenCranberry compote is ook lekker op sneetjes stokbrood, samen met een plakje paté en een paar blaadjes rucola. Een feestelijk hapje bij lunch of borrel!

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.