bewaar
Nectarinepakketjes
Nectarinepakketjes
bewaar

Nectarinepakketjes

10 min. bereiden
25 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4

nectarines

4

cantuccini

4 eetlepels

rozijnen

2

kaneelstokjes

4 eetlepels

zoete witte wijn

4 bollen

vanilleijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Nectarines wassen en langs steelaanzet halveren. Pit verwijderen. Boven kom koekjes verkruimelen. Rozijnen erdoor scheppen. Kaneelstokjes doormidden breken. 4 Vellen bakpapier (van 30 cm) uitspreiden en op elk vel 2 nectarinehelften (met bolle kant naar beneden) tegen elkaar aan leggen. Holtes opvullen met rozijnenmengsel en wijn over nectarines schenken. Kaneelstokje erop leggen. Bakpapier omhoogvouwen en aan bovenkant dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat zetten en nectarines in oven 25 min. verwarmen. Pakketjes op borden zetten en (aan tafel) openvouwen. Eventueel rand van papier scheuren. Bol ijs naast nectarine scheppen.

tip

algemeenU kunt de wijn ook vervangen door cream sherry of Pedro Ximenez-sherry. De pakketjes worden dan iets zoeter van smaak.