In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit

italiaans
nagerecht
4 personen
3
11
Advertentie
Ingrediënten
- 75 g fijne kristalsuiker
- ½ fles Moscato d'Asti (Fontanafredda, gezoete wijn, a 750 ml)
- 4 nectarines
- 1 beker sorbetijs bosvruchten (500 ml)
- 300 g gemengd fruit (bijv. rode of blauwe bessen, frambozen, bramen)
- ½ pak cantuccini (amandelkoekjes, a 175 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In schaal suiker in muskaatwijn laten oplossen. Nectarines eventueel ontvellen. Nectarines halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Partjes door wijn scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
- Van sorbetijs 4 bollen vormen. Nectarinepartjes met wijn over vier diepe borden verdelen. Fruitmix erover strooien en bolletje sorbetijs op fruit leggen. Cantuccini erboven verkruimelen of apart erbij geven, om in wijn te dippen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 48 g
- vet 4 g