bewaar
In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit
In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit
bewaar

In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit

20 min. bereiden
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

fijne kristalsuiker

½ fles

Moscato d'Asti

4

nectarines

1 beker

sorbetijs bosvruchten

300 g

gemengd fruit

½ pak

cantuccini

Aan de slag

1

In schaal suiker in muskaatwijn laten oplossen. Nectarines eventueel ontvellen. Nectarines halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Partjes door wijn scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.

2

Van sorbetijs 4 bollen vormen. Nectarinepartjes met wijn over vier diepe borden verdelen. Fruitmix erover strooien en bolletje sorbetijs op fruit leggen. Cantuccini erboven verkruimelen of apart erbij geven, om in wijn te dippen.