bewaar
IJsbombe
IJsbombe
bewaar

IJsbombe

10 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
99waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 bekers

roomijs

1 beker

sorbetijs bosvruchten

eventueel

slagroom

Dit heb je nodig

  • platte schaal

  • smalle, hoge ronde schaal (inhoud 1,5 liter)

  • sterretjes

Aan de slag

1

Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat in het midden een holte ontstaat. Vul de holte met sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.

2

Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal. Bestrijk de ijsbombe met opgeklopte slagroom en steek er wat sterretjes in. Zet de bombe ' licht uit ' met de brandende sterretjes op tafel.

algemeenKan ook als eenpersoonsdessert in kleine kommetjes worden gemaakt.