Sorbetijs van Moscato d'Asti
bewaar
bewaar

Sorbetijs van Moscato d'Asti

10 min. bereiden
6 uur wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

In pannetje 200 ml wijn verwarmen en suiker erin oplossen. Rest van wijn en citroensap in plastic vriesdoos schenken. Warme wijn erbij schenken en mengsel afgedekt in diepvries minstens 6 uur laten bevriezen. Na 2-3 uur, als wijnmengsel licht begint te bevriezen, elk uur met vork doorroeren om al te grove kristalvorming te voorkomen (uiteindelijk ontstaat een zachte ijsmassa met kleine kristallen). Of sorbetijs bereiden in ijsmachine volgens gebruiksaanwijzing van apparaat.

Druiven wassen en halveren. Helft ervan over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang of in warm water gedoopte lepel op druiven scheppen. Garneren met rest van druiven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sorbetijs van Moscato d'Asti

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig