bewaar
Eenpersoons druiven tarte-tatins
Eenpersoons druiven tarte-tatins
bewaar

Eenpersoons druiven tarte-tatins

20 min. bereiden
15 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

300 g

pitloze witte druiven

50 g

boter

90 g

suiker

Dit heb je nodig

  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Druiven halveren. In pan met dikke bodem boter smelten. Suiker toevoegen en laten smelten tot suiker lichtbruin kleurt. Druiven in suikerstroop leggen en 1 min. meeverwarmen. Druiven met stroop over ingevette taartvormpjes verdelen. Afdekken met bladerdeeg, punten goed naar binnen vouwen. Taartjes in midden van oven in 15 – 20 min. goudbruin bakken. Taartjes uit oven iets laten afkoelen. Bord op vorm leggen en bord met vorm tegelijk omdraaien (pas op voor de hete karamel!). Ook lekker met een bol ijs.