Gegratineerde druiven

nagerecht
4 personen
4
6
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 500 g pitloze witte druiven
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 4 eetlepels sinaasappellikeur (Gall&Gall)
Keukenspullen
- keukenpapier
- kleine lage ovenschaaltjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sinaasappel goed schoonboenen, schil raspen. Druiven van takjes plukken, wassen en met keukenpapier droogdeppen. Druiven over vier schaaltjes verdelen.
- Ovengrill voorverwarmen. Slagroom met sinaasappelrasp, vanillesuiker en 1 eetlepel suiker stijf kloppen. Slagroom op druiven scheppen. Rest van suiker over slagroom strooien. Gerecht vlak onder grill in ca. 3 minuten gratineren. Schaaltjes op tafel zetten. Sinaasappellikeur in pannetje zachtjes verwarmen. Sinaasappellikeur aan tafel aansteken en brandend over gegratineerde druiven schenken (flamberen).

Flamberen
instructievideo
- 01:26 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 38 g
- vet 11 g