Druiven in karamel met roomyoghurt

nagerecht
4 personen
4
39
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pitloze druiven
- 1 sinaasappel
- 75 g suiker
- 1 mespunt gemalen kardemom
- 2 eetlepels schenkstroop
- 2 bakjes Griekse yoghurt (à 150g)
- 2 eetlepels zure room
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
- Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 43 g
- vet 11 g