bewaar
Druiven in karamel met roomyoghurt
Druiven in karamel met roomyoghurt
bewaar

Druiven in karamel met roomyoghurt

20 min. bereiden
1 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pitloze druiven

1

sinaasappel

75 g

suiker

1 mespunt

gemalen kardemom

2 eetlepels

schenkstroop

2 bakjes

Griekse yoghurt

2 eetlepels

zure room

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.

2

Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.