bewaar
Kikkererwtensoep met Catalaanse worstjes
Kikkererwtensoep met Catalaanse worstjes
bewaar

Kikkererwtensoep met Catalaanse worstjes

30 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

olijfolie

1 schaaltje

Catalaanse braadworstjes

1 grote

ui

2

kippenbouillontabletten

1 blik

tomatenblokjes

1 blik

kikkererwten

50 g

groene olijven

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en worst op matig vuur in 10-15 min. rondom bruin en gaar bakken. Worst uit pan nemen. Ui door bakvet scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Tomatenblokjes en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Worstjes in plakken snijden. Kikkererwten, plakjes worst en olijven door soep roeren en soep nog even zachtjes laten pruttelen. Soep in vier grote kommen scheppen. Lekker met stokbrood.