bewaar
Bonenstoofpot met Catalaanse worstjes
Bonenstoofpot met Catalaanse worstjes
bewaar

Bonenstoofpot met Catalaanse worstjes

20 min. bereiden
214waarderingen

Ingrediënten

1 schaal

Catalaanse braadworstjes

2 eetlepels

olijfolie

3 teentjes

knoflook

1 pot

witte bonen

1 blik

rode kidneybonen

1 pak

tuinbonen

1 blik

tomatenblokjes

1 eetlepel

gedroogde oregano

Aan de slag

Worstjes halveren. In hapjespan olie verhitten en worst op matig vuur 5 min. zachtjes bakken, regelmatig keren. Knoflook boven worst uitpersen en 1 min. meebakken. Witte bonen, kidneybonen en bevroren tuinbonen door worst scheppen. Tomatenblokjes met vocht en oregano toevoegen. Geheel in nog 10 min. zachtjes gaarstoven, af en toe omscheppen. Stoofpot pittig op smaak brengen met zout en peper. Lekker met geroosterd bruinbrood, bijvoorbeeld Fougasse de Boulogne.

tip

algemeenVoeg voor een pittiger smaak wat pikante paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper toe.