bewaar
Aardappelblokjes met Catalaanse worstjes
Aardappelblokjes met Catalaanse worstjes
bewaar

Aardappelblokjes met Catalaanse worstjes

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

½ pak

gerookte spekblokjes

2 zakken

aardappeldobbeltjes

1 schaaltje

Catalaanse braadworstjes

500 g

sperziebonen

2

tomaten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Knoflookteentjes (ongepeld) met pollepel fijn drukken. In koekenpan helft van olie verhitten en knoflook en spekblokjes 2 min. bakken. Dobbeltjes erdoor mengen en overscheppen in ovenschaal. Knoflook verwijderen, met zout en peper bestrooien en 15 min. in midden van oven bakken. In koekenpan (van spekblokjes) rest van olie verhitten en braadworstjes 15 min. bakken. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Sperzieboontjes en tomaten mengen. Met worstjes en aardappeltjes serveren.