Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ duobakje gerookte spekblokjes (a 250 g)
- 1 ui (grofgesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 150 ml rode wijn
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (fijngesneden (vers of diepvries))
- 2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes (a 6 stuks)
- 250 g kastanjechampignons
- 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan met dikke bodem olie verhitten en spekblokjes 5 min. uitbakken. Gesnipperde ui en knoflook 2-3 min. meebakken tot ze zacht en glazig zijn. Wijn erbij schenken en 10 min. laten inkoken. Tomaten met vocht, Italiaanse kruiden, braadworstjes en champignons toevoegen. Gerecht afgedekt ca. 20 min. zachtjes laten sudderen. Linzen erdoor scheppen en nog 3 min. zachtjes verwarmen. Linzenschotel op smaak brengen met zout en peper. Lekker met (Boulogne)stokbrood en een groene salade.
Tip:
Deze schotel is heel goed een avond van tevoren te maken. Schep de linzen er echter pas de volgende dag bij het opwarmen door, anders worden ze te zacht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 50 g
- vet 33 g