bewaar
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
bewaar

Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes

40 min. bereiden
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

½ duobakje

gerookte spekblokjes

1

ui

2 teentjes

knoflook

150 ml

rode wijn

1 blik

gepelde tomaten

2 eetlepels

Italiaanse kruiden

2 schaaltjes

Catalaanse braadworstjes

250 g

kastanjechampignons

1 blik

linzen

Aan de slag

In pan met dikke bodem olie verhitten en spekblokjes 5 min. uitbakken. Gesnipperde ui en knoflook 2-3 min. meebakken tot ze zacht en glazig zijn. Wijn erbij schenken en 10 min. laten inkoken. Tomaten met vocht, Italiaanse kruiden, braadworstjes en champignons toevoegen. Gerecht afgedekt ca. 20 min. zachtjes laten sudderen. Linzen erdoor scheppen en nog 3 min. zachtjes verwarmen. Linzenschotel op smaak brengen met zout en peper. Lekker met (Boulogne)stokbrood en een groene salade.

algemeenDeze schotel is heel goed een avond van tevoren te maken. Schep de linzen er echter pas de volgende dag bij het opwarmen door, anders worden ze te zacht.