bewaar
Spiesen met Catalaanse worstjes
Spiesen met Catalaanse worstjes
bewaar

Spiesen met Catalaanse worstjes

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

1 zak

krielaardappeltjes in de schil

2 bakken

Catalaanse braadworstjes

1

rode paprika

gele paprika

2 tenen

knoflook

4 el

olijfolie extra vierge

1 el

paprikapoeder pikant

1 el

Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen, barbecue

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Kook de krielaardappeltjes in een pan met ruim kokend water en zout in 10 min. beetgaar. Giet af. Leg de braadworsten 5 min. in een pan met bijna kokend water en laat uitlekken. Snijd de paprika's in stukken van 2 x 2 cm. Rijg aan elke spies 1 krieltje, 1 stuk rode en gele paprika, een worstje, 1 stuk gele en rode paprika en 1 krieltje. Meng de knoflook in een kom met de olie, het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden en peper naar smaak. Bestrijk de spiesen rondom met de knoflookolie, leg ze op het rooster en gril ze in 5-8 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met geroosterde cherry trostomaten. U kunt de spiesen een paar uur van te voren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.