bewaar
Kippenleverspread op crostini
Kippenleverspread op crostini
bewaar

Kippenleverspread op crostini

50 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 stengels

bleekselderij

4 eetlepels

olijfolie

2

sjalotten

150 g

bospeen

½ eetlepel

gedroogde tijm

1 schaal

kippenlevers

2 eetlepels

cognac

75 g

roomboter

½ zakje

verse peterselie

1 teentje

knoflook

1

stokbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Bleekselderij in kleine blokjes snijden, blad fijnsnijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en blokjes bleekselderij, sjalot, bospeen en tijm 10 min. zachtjes bakken, van vuur nemen en laten afkoelen. Kippenlevers schoonmaken, droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en kippenlevers op hoog vuur al omscheppend 5 min. roerbakken. Cognac erbij schenken en laten verdampen. In keukenmachine of met staafmixer kippenlevers met boter grof pureren, door machine (met pulseknop) steeds kort te laten draaien. Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom groenten, peterselie, bleekselderijblad en leverpuree door elkaar scheppen. Spread pittig op smaak brengen met zout en peper. Knoflook door rest van olie scheppen. Stokbrood schuin in plakken snijden, sneetjes dun met knoflookolie bestrijken. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Crostini dik met leverspread bestrijken.