Bloem­kool­cur­ry met pap­pa­dums

Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas. 4 personen
3 111

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
  2. Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.
  3. Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 26-27

Bloemkoolcurry met pappadums

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cur­ry met pap­pa­dums

1
1
  • 1 bloemkool
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 350 g vegetarische roerbakblokjes
  • 45 ml zonnebloemolie
  • 2 el milde Indiase currypasta

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 100 g pappadums naturel

Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.

3
3
  • ½ zakje verse koriander

Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.