bewaar
Bloemkoolcurry met pappadums
Bloemkoolcurry met pappadums
bewaar

Bloemkoolcurry met pappadums

Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas.

30 min. bereiden
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

3

vastkokende aardappelen

350 g

vegetarische roerbakblokjes

100 ml

zonnebloemolie

2 el

milde Indiase currypasta

400 g

tomatenblokjes

200 ml

kokosmelk

100 g

pappadum naturel

½ zakje

verse koriander

Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas.

Aan de slag

1

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.

2

Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.

3

Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.