bewaar
Linzencurry met pappadums
Linzencurry met pappadums
bewaar

Linzencurry met pappadums

Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af.

35 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

ui

10 el

traditionele olijfolie

2 el

milde Indiase currypasta

450 g

diepvries bloemkoolroosjes

150

diepvries tuinerwten

800 g

bruine linzen in blik

400 g

tomatenblokjes

100 ml

kruidenbouillon van poeder

8

pappadums naturel

4 el

mangochutney

Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af.

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min. Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes sudderen.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en frituur de pappadums met 2 tegelijk. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de linzencurry in wijde kommen op een bergje rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij.

tip

Linzencurry met pappadums

Instructievideo - 02:15 min.