Lin­zen­cur­ry met pap­pa­dums

Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af.

(270) waardeer
indiaas hoofdgerecht Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af. 4 personen
3 270

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min. Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes sudderen.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en frituur de pappadums met 2 tegelijk. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de linzencurry in wijde kommen op een bergje rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 116 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Linzencurry met pappadums

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­cur­ry met pap­pa­dums

1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
  • 1 ui
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 el milde Indiase currypasta

Snipper de ui grof. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min.

3
  • 450 g diepvries bloemkoolroosjes
  • 150 diepvries tuinerwten
  • 800 g bruine linzen in blik
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes erdoor.

4
  • 100 ml kruidenbouillon van poeder

Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes koken.

5
  • 7 el traditionele olijfolie
  • 8 pappadums naturel

Verhit de olie in een wok en frituur de pappadums in delen. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
  • 4 el mangochutney

Serveer de linzencurry in wijde kommen met de rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.