Linzencurry met pappadums
Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 10 el traditionele olijfolie
- 2 el milde Indiase currypasta (potje 283 g)
- 450 g diepvries bloemkoolroosjes
- 150 diepvries tuinerwten
- 800 g bruine linzen in blik
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 100 ml kruidenbouillon van poeder
- 8 pappadums naturel (pakje 100 g)
- 4 el mangochutney (potje 340 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min. Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes sudderen.
- Verhit de rest van de olie in een wok en frituur de pappadums met 2 tegelijk. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de linzencurry in wijde kommen op een bergje rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij.

Linzencurry met pappadums
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 875 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 116 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 975 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Linzencurry met pappadums
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzencurry met pappadums

- 300 g basmatirijst
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 el milde Indiase currypasta
Snipper de ui grof. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min.

- 450 g diepvries bloemkoolroosjes
- 150 diepvries tuinerwten
- 800 g bruine linzen in blik
- 400 g tomatenblokjes
Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes erdoor.

- 100 ml kruidenbouillon van poeder
Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes koken.

- 7 el traditionele olijfolie
- 8 pappadums naturel
Verhit de olie in een wok en frituur de pappadums in delen. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat uitlekken op keukenpapier.

- 4 el mangochutney
Serveer de linzencurry in wijde kommen met de rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij. Bon appétit!