bewaar
Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten
Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten
bewaar

Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten

25 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

4 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

½

rode peper

1 cm

verse gemberwortel

1 el

milde Indiase currypasta

400 g

linzen in pot

2 stukjes

naanbrood

15 g

verse koriander

75 g

ongezouten cashewnoten

50 ml

lichte sojasaus

Aan de slag

1

Snijd de tofu in kleine blokjes en dep droog. Verhit olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 min. rondom bruin. Neem de tofu uit de wok. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en doe in een schaal. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit in een pan met olie. Snijd de rode peper in dunne reepjes, rasp de gemberwortel en bak samen met de kerriepasta 5 min. Voeg de linzen toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm 5 min. al omscheppend. Grill naanbrood onder hete grill, halveer en keer.

2

Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof. Verdeel de linzencurry over borden. Schep de tofu met sojasaus op het gerecht en bestrooi met de koriander en cashewnoten. Naanbrood ernaast serveren.