Indiase linzencurry
Voor vegetariërs die houden van voedzaam – met een beetje pit!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 3 uien
- 1 zak paprikamix (zak 3 stuks)
- 3 el zonnebloemolie
- 800 g linzen in blik
- 400 ml Indiase currysaus
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Bak de paprika's 2 min. mee.
- Laat de linzen uitlekken. Roer de linzen en de saus door de groenten en laat 10 min. zachtjes sudderen. Serveer met rijst. Lekker met komkommersalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 94 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Indiase linzencurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase linzencurry
- 300 g basmatirijst
- 3 uien
- 1 zak paprikamix
- 3 el zonnebloemolie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Bak de paprika's 2 min. mee.
- 800 g linzen in blik
- 400 ml Indiase currysaus
Laat de linzen uitlekken. Roer de linzen en de saus door de groenten en laat 10 min. zachtjes sudderen. Serveer met rijst. Lekker met komkommersalade.