bewaar
Worstjes met saus van zongedroogde tomaten
Worstjes met saus van zongedroogde tomaten
bewaar

Worstjes met saus van zongedroogde tomaten

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 potje

zongedroogde tomaten

2

sjalotten

1 teen

knoflook

1 blikje

tomatenpuree

1 mespunt

suiker

2 el

olijfolie

2 schalen

varkenschipolata

1 zak

gemengde salade

6 el

yoghurtdressing

1

stokbrood

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Laat de tomaten uitlekken, vang de olie op en houd apart. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit 4 el van de olie van de tomaten in een braadpan. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat en 100 ml water toe en kook het geheel op laag vuur. Breng de saus met de suiker en peper en zout op smaak.

2

Verhit de olie in de pan en gril de worstjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de worstjes over 4 borden, verdeel de tomatensaus ernaast en serveer met sla en stokbrood.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.