Worstjes met saus van zongedroogde tomaten

hoofdgerecht
4 personen
2
7
Advertentie
Ingrediënten
- 1 potje zongedroogde tomaten (280 g)
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 mespunt suiker
- 2 el olijfolie
- 2 schalen varkenschipolata (worstjes, a 225 g)
- 1 zak gemengde salade (300 g)
- 6 el yoghurtdressing
- 1 stokbrood (in plakken)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Laat de tomaten uitlekken, vang de olie op en houd apart. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit 4 el van de olie van de tomaten in een braadpan. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat en 100 ml water toe en kook het geheel op laag vuur. Breng de saus met de suiker en peper en zout op smaak.
- Verhit de olie in de pan en gril de worstjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de worstjes over 4 borden, verdeel de tomatensaus ernaast en serveer met sla en stokbrood.

Knoflook snijden
instructievideo
- 00:57 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 740 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 73 g
- vet 29 g
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 26-27