bewaar
Zeevruchten met selderij en tomaatjes
Zeevruchten met selderij en tomaatjes
bewaar

Zeevruchten met selderij en tomaatjes

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

10

zongedroogde tomaten

1 zak

gemengde zeevruchten

1 pakje

gezeefde tomaten

1

visbouillontablet

1

Frans stokbrood

Aan de slag

Bleekselderij wassen. Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden. Stengels in smalle boogjes snijden. Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten. Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 min. bakken. Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken. Stokbrood in schuine plakjes snijden. Zeevruchten in diepe borden scheppen. Selderijgroen erover strooien. Stokbrood apart erbij geven.