bewaar
Rijstschotel met zeevruchten
Rijstschotel met zeevruchten
bewaar

Rijstschotel met zeevruchten

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

2 tenen

knoflook

1 zakje

verse basilicum

5 el

olijfolie

1 pak

snelkookrijst

3 tl

Italiaanse

1

visbouillontablet

2 zakken

bloemkool-broccoli

1 zak

gemengde zeevruchten

Aan de slag

Ui en knoflook pellen. Ui in halve ringen en knoflook in plakjes snijden. Basilicum in reepjes snijden. 3 el olie verhitten in pan. Hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Rijst en 2 tl Italiaanse keukenkruiden toevoegen en 1 min. meebakken. 6 dl water en verkruimeld bouillonblokje toevoegen en aan de kook laten komen. Bloemkool en broccoli in ruim kokend water met zout naar smaak in 5-7 min. gaar laten worden. Afgieten. Ondertussen zeevruchten toevoegen aan rijst en het geheel op matig vuur in ca. 10 min. gaar laten worden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Warme groenten mengen met rest olie en rest keukenkruiden. Rijstschotel over 4 borden verdelen, basilicum erover strooien en groenten ernaast scheppen.