bewaar
Spaghetti met zongedroogde tomaten
Spaghetti met zongedroogde tomaten
bewaar

Spaghetti met zongedroogde tomaten

Pasta met citroenmascarpone en zongedroogde tomaatjes: bellissimo!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 el

spaghetti

1 el

traditionele olijfolie

400 g

gesneden prei

300 g

diepvries tuinerwten

½

potje zongedroogde tomaten julienne gesneden

1

citroen

250 g

mascarpone

200 g

rivierkreeftjes

Pasta met citroenmascarpone en zongedroogde tomaatjes: bellissimo!

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. mee.

2

Laat ondertussen de tomaten uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer in een kom het citroenrasp en –sap door de mascarpone.

3

Giet de spaghetti af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Roer de citroenmascarpone door de spaghetti en voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de spaghetti om met de prei, erwten, tomaten en rivierkreefjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

serveertipLekker met geroosterde pompoenpitten.