Spa­ghet­ti met zon­ge­droog­de to­ma­ten

Pasta met citroenmascarpone en zongedroogde tomaatjes: bellissimo!

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta met citroenmascarpone en zongedroogde tomaatjes: bellissimo! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. mee.
  2. Laat ondertussen de tomaten uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer in een kom het citroenrasp en –sap door de mascarpone.
  3. Giet de spaghetti af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Roer de citroenmascarpone door de spaghetti en voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de spaghetti om met de prei, erwten, tomaten en rivierkreefjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met geroosterde pompoenpitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Spaghetti met zongedroogde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met zon­ge­droog­de to­ma­ten

1
1
  • 300 el spaghetti
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g gesneden prei

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 300 g diepvries tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • ½ potje zongedroogde tomaten julienne gesneden
  • 1 citroen

Laat ondertussen de tomaten uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 250 g mascarpone

Roer in een kom het citroenrasp en –sap door de mascarpone.

5
5

Giet de spaghetti af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Roer de citroenmascarpone door de spaghetti en voeg eventueel wat kookvocht toe.

6
6
  • 200 g rivierkreeftjes

Schep de spaghetti om met de prei, erwten, tomaten en rivierkreefjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met geroosterde pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.