bewaar
Pittige noedelsoep met grote garnalen
Pittige noedelsoep met grote garnalen
bewaar

Pittige noedelsoep met grote garnalen

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

1 zak

cocktailgarnalen

1 zakje

stoneleeks

1

limoen

1 liter

kippenbouillon

1 pak

noodles

3 eetlepels

rode currypasta

200 g

peultjes

125 g

taugé

½ zak

verse koriander

Aan de slag

Garnalen in warm water ontdooien en in vergiet laten uitlekken. Stoneleeks in 3 stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In soeppan bouillon aan de kook brengen. Noedels 1 min. verwarmen in soep, eruit nemen en tot gebruik warmhouden. Limoensap en -rasp met currypasta door kippenbouillon roeren. Peultjes en stoneleeks toevoegen en 2 min. meekoken. Garnalen toevoegen en nog 1 min. verwarmen. Noedels in vier wijde soepkommen leggen. Taugé en koriander erover verdelen en hete bouillon erop scheppen.

tip

algemeenVersterk eventueel de oosterse smaak van deze pittige soep door een scheutje Thaise vissaus en/of Japanse sojasaus toe te voegen.