Noedelsoep met kikkererwten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g Chinese eiermie
- 3 el zonnebloemolie
- 200 g kipfiletblokjes
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 400 g gesneden prei
- 1.2 liter kippenbouillon van tablet
- 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt)
- 125 g taugé
- 3 el ketjap manis
- 1 limoen
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Laat de mie 4 min. in kokend water wellen. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de olie in wok en bak de kipfiletblokjes in 5 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout. Schep de kip op een bord en houd warm.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de prei en paprika 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Roer de mie, kip en kikkererwten erdoor en verwarm 3 min. mee. Voeg taugé toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met de ketjap manis en wat limoensap en verdeel over de kommen.
combinatietip:
Lekker met sambal en limoensap
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 24 g
-
koolhydraten 42 g
waarvan suikers 13 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.800 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Noedelsoep met kikkererwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsoep met kikkererwten
- 100 g Chinese eiermie
Laat de mie 4 min. in kokend water wellen. Laat uitlekken in een vergiet.
- 2 el zonnebloemolie
- 200 g kipfiletblokjes
Verhit ondertussen de olie in wok en bak de kipfiletblokjes in 5 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout. Schep de kip op een bord en houd warm.
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode paprika
- 400 g gesneden prei
- 1.2 liter kippenbouillon van tablet
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de prei en paprika 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
- 400 g kikkererwten in blik
- 125 g taugé
- 3 el ketjap manis
- 1 limoen
Roer de mie, kip en kikkererwten erdoor en verwarm 3 min. mee. Voeg taugé toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met de ketjap manis en wat limoensap en verdeel over de kommen.
combinatietip:
Lekker met sambal en limoensap