bewaar
Kruidige kipspiesen met sesamspinazie
Kruidige kipspiesen met sesamspinazie
bewaar

Kruidige kipspiesen met sesamspinazie

40 min. bereiden
2 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 eetlepels

sesamzaad

1 eetlepel

tijm

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

2 schaaltjes

kipmedaillons

1 eetlepel

olie

2 theelepels

sesamolie

2 zakken

panklare spinazie

2 eetlepels

citroensap

2

citroenen

Dit heb je nodig

  • satépennen

Aan de slag

1

In schaal sesamzaad mengen met tijm en knoflook-chiliolie. Kipmedaillons erdoor wentelen en smaken op koele plek minstens 30 min. laten intrekken, of schaal 2 uur afgedekt in koelkast zetten. In wok olie en sesamolie verhitten en deel van spinazie toevoegen. Regelmatig omscheppen en meer spinazie toevoegen, tot alle spinazie is geslonken. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Spinazie tot gebruik bij kamertemperatuur bewaren.

2

Kipmedaillons per 3 aan spiesen rijgen. Kip op matig hete barbecue in 5-6 min. per kant bruin en gaar roosteren. Laatste minuut citroenen met snijvlak op barbecue leggen. Spinazie over vier borden verdelen. Kipspiesen bestrooien met zout en peper en op spinazie leggen. Gegrilde citroen ernaast leggen, om aan tafel over kip uit te knijpen.