bewaar
Karbonades met sjalot-tijmsaus
Karbonades met sjalot-tijmsaus
bewaar

Karbonades met sjalot-tijmsaus

30 min. bereiden
30 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

1 eetlepel

scherpe, gladde mosterd

2 eetlepels

citroensap

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

4

ribkarbonades

6

sjalotten

50 g

boter

3 takjes

tijm

4 eetlepels

rode wijn

½ pot

vleesfond

1 eetlepel

slagroom

Aan de slag

1

Mosterd, citroensap en olie door elkaar roeren. Karbonades bestrijken met mosterdmengsel en bestrooien met zout en peper. Smaken minstens 30 min. laten intrekken.

2

Sjalotten pellen en grof snipperen. In steelpan 25 g boter smelten. Sjalot 5 min. op laag vuur fruiten. Tijmblaadjes boven pan van takjes rissen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Fond in pan schenken en 10 min. zachtjes laten inkoken. Intussen in braadpan rest van boter verhitten. Karbonades aan beide kanten snel bruinbakken en vervolgens op matig vuur in 10 min. bruin en gaar laten worden, halverwege keren. Slagroom door sjalotten roeren en saus op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op vier warme borden leggen en sjalotsaus erop scheppen. Lekker met gekookte aardappels en roergebakken spinazie.