bewaar
Sjalottensoep met jeneverbessen
Sjalottensoep met jeneverbessen
bewaar

Sjalottensoep met jeneverbessen

40 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

boter

250 g

sjalotten

2 tenen

knoflook

3 takjes

tijm

10

jeneverbessen

2

laurierblaadjes

300 ml

rode wijn

500 ml

kippenbouillon

50 ml

slagroom

½ zakje

bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de tijm, de jeneverbessen en de laurier toe en laat in 15 min. op laag vuur goudbruin worden. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat 5 min. inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar min. op laag vuur zachtjes koken. Verwijder de jenerverbessen, tijm en laurier en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de slagroom erin en bestrooi met bieslook.