bewaar
Tuinerwtensoep met cocktailgarnalen en dille
Tuinerwtensoep met cocktailgarnalen en dille
bewaar

Tuinerwtensoep met cocktailgarnalen en dille

15 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

2 eetlepels

boter

1 pakje

slagroom

100 ml

witte wijn

400 ml

visbouillon

300 g

tuinerwten

200 g

cocktailgarnalen

2 theelepels

dille

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

In soeppan sjalot in boter goudbruin fruiten. Slagroom erdoor roeren en 1 min. laten borrelen. Wijn en visbouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soepbasis 3 min. doorkoken. Tuinerwten (handvol bewaren) aan soep toevoegen en 3 min. meekoken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren, op smaak brengen met (zout en) peper. Cocktailgarnalen goed droogdeppen. Cocktailgarnalen en achtergehouden tuinerwten 1 min. in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en met dille bestrooien.

algemeenDiepvriesvis is het lekkerst als hij voor gebruik volledig ontdooid is, en daarna ontdaan wordt van alle overtollige vocht; inpakken in keukenpapier en goed droogdeppen.