bewaar
Canard à l'orange
Canard à l'orange
bewaar

Canard à l'orange

30 min. bereiden
6 uur wachten
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eendenborsten

3

laurierblaadjes

10

jeneverbessen

20

zwarte peperkorrels

2

perssinaasappels

200 ml

rode wijn

1 bos

peen

75 g

boter

5 el

sinaasappelmarmelade

Aan de slag

1

Snijd de velkant van de eend kruislings in. Leg de eend op de velkant in een schaal en verdeel de laurier, jeneverbessen en de peper erover. Schil de oranje schil van 1 sinaasappel en snijd in reepjes. Pers de vrucht uit. Verdeel de schil, het sap en de wijn over het vlees. Zet 6 uur afgedekt in de koelkast.

2

Halveer de peen in de lengte. Verhit 25 g boter in een hapjespan en stoof de peen, marmelade en 50 ml water afgedekt 10 min. op laag vuur. Neem de peen eruit en kook het vocht 2 min. Voeg 25 g boter en de peen toe en warm nog 2 min.

3

Haal de eend uit de marinade en dep droog. Bak in een koekenpan op de velkant 6 min. op laag vuur. Keer en bak nog 4 min. Laat uit de pan afgedekt 5 min. staan. Schenk het vet uit de pan en zeef de marinade boven de pan. Laat 2 min. inkoken. Roer de rest van de boter en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de tweede sinaasappel in plakjes. Snijd de eend in plakjes en schep de sinaasappeljus erover. Serveer met de peen en de plakjes sinaasappel.

Eendenborst bereiden

Instructievideo - 00:52 min.