bewaar
Rodekool met citroen en appel
Rodekool met citroen en appel
bewaar

Rodekool met citroen en appel

1 uur 15 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rode kool

100 g

boter

300 ml

rode wijn

1

kaneelstokje

3

laurierblaadjes

2

jeneverbessen

½

citroen

1 eetlepel

honing

2

appels

Aan de slag

1

Breng de rodekool met de boter, de wijn, het kaneelstokje, de laurier en de jeneverbessen aan de kook. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de kool in ca. 1 uur gaarstoven. Giet de rodekool af en bewaar het kookvocht.

2

Kook het kookvocht even in met 1 eetlepel citroensap en de honing. Verwijder de specerijen. Schep de appel om met de rest van het citroensap. Roer de appel door de gare kool en schenk het zoete kookvocht erover.