bewaar
Rodekool met appelstroop en kaneel
Rodekool met appelstroop en kaneel
bewaar

Rodekool met appelstroop en kaneel

40 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

1 kleine

rode kool

2

appels (Elstar)

2 eetlepels

appelstroop

1 eetlepel

rode - wijnazijn

1 theelepel

kaneelpoeder

2 eetlepels

allesbinder

zout

Aan de slag

Van rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen. Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Allesbinder erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen. Rodekool op smaak brengen met zout. Serveren met karbonades en aardappelpuree.

tip

algemeenGestoofde rodekool met cranberry's: Stoof de gesneden rodekool met 25 g boter, 1/2 dl water en 2 theelepels gedroogde tijm in ca. 20 minuten in een afgedekte pan. Voeg de stukjes appel en 1/2 dl rode wijn toe. Vervang de appelstroop, azijn en kaneelpoeder door 4 eetlepels cranberrycompote (potje à 350 g). Rodekool met zuidvruchten en zilveruitjes: Week 250 g tuttifrutti een nacht van tevoren in water. Kook de rodekool met 1 dl weekvocht in ca. 10 minuten. Kook de tuttifrutti nog ca. 20 minuten mee. Schep er in plaats van de azijn en appelstroop 100 g gehalveerde zilveruitjes (zoetzuur) door en vervang de kaneelpoeder door 1 theelepel piment.