bewaar
Penne met Italiaanse mosselen
Penne met Italiaanse mosselen
bewaar

Penne met Italiaanse mosselen

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

1 zak

Italiaanse roerbakgroentemix

2 theelepels

Italiaanse kruiden

1 bak

panklare mosselen

1 pak

penne rigate

100 ml

koksroom

½ bakje

zongedroogde tomatentapenade

Aan de slag

In (mossel)pan olijfolie verhitten en roerbakgroentemix met Italiaanse kruiden op matig vuur 3 min. smoren. Intussen kapotte mosselen en mosselen die na een tik niet sluiten verwijderen. Mosselen op groenten scheppen en op matig vuur 6-8 min. koken tot alle schelpen openstaan. In ruim kokend water met zout penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In steelpan koksroom met tomatentapenade verwarmen. Mosselen in grote kom scheppen. Groenten met schuimspaan uit pan scheppen en door tapenadesaus roeren. Pasta afgieten en met groentesaus over twee diepe borden verdelen. Mosselen erbij serveren.