bewaar
Penne met Italiaanse kruidensaus
Penne met Italiaanse kruidensaus
bewaar

Penne met Italiaanse kruidensaus

Snel een stevig Italiaans gerecht op tafel.

15 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne rigate

2

aubergines

4

boerenmetworsten

2 el

traditionele olijfolie

370 g

basis voor pastasaus Italiaanse kruiden

1

citroen

10 g

verse peterselie

120 g

groene olijven in plakjes

Snel een stevig Italiaans gerecht op tafel.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Haal het vel van de worsten en verdeel het worstvlees in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het worstvlees op hoog vuur 2 min. Voeg de aubergine toe en bak nog 4 min.Schenk de pastasaus erbij en kook 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken.Voeg de citroenrasp, peterselie en olijven toe aan de saus en warm nog 1 min. mee. Serveer de pasta met de saus.

tip

serveertipLekker met rucola en Parmezaanse kaas.