bewaar
Surimi-samosa's met chilisaus
Surimi-samosa's met chilisaus
bewaar

Surimi-samosa's met chilisaus

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

2

eieren

2 eetlepels

Thaise vissaus

1

bosuitje

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

½ bakje

surimiflakes

½ vellen

verse koriander

citroensap

½ pak

filobladerdeeg

3 dl

(arachide)olie

1 flesje

chilisaus

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenpapier

Aan de slag

In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie. In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten. Eiermengsel al roerend laten stollen tot bijna vloeibaar roerei. Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap. Plakjes filodeeg uitspreiden en in breedte halveren. Plakjes bestrijken met water. Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's). In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren. Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Direct serveren. Chilisaus erbij serveren.

tip

algemeenOpnieuw invriezen: Filodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.