bewaar
Heldere gemberbouillon met eendenborst
Heldere gemberbouillon met eendenborst
bewaar

Heldere gemberbouillon met eendenborst

20 min. bereiden
20 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

sereh

3 cm

gemberwortel

1

sjalot

1 teentje

knoflook

1 pot

gevogeltefond

1 eetlepel

Thaise vissaus

1 eetlepel

limoensap

1

eendenborstfilet

1

bosuitje

½ zakje

verse koriander

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma

Aan de slag

1

Citroengras in lengte halveren. Gember schillen en in plakjes snijden. Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken. In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen. Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen. Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.

2

Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden. Filet in smalle reepjes snijden. Bosuitje schuin in ringen snijden. Korianderblad van steeltjes plukken. Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen. Bouillon door zeef in maatkan schenken. Hete bouillon in soepborden scheppen. Het vlees gaart zo in de bouillon. In elk bord beetje chiliolie druppelen.