bewaar
Vietnamese groenteomeletjes
Vietnamese groenteomeletjes
bewaar

Vietnamese groenteomeletjes

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

eieren

1 eetlepel

vissaus

½

limoen

1 eetlepel

bruine basterdsuiker

3 eetlepels

olie

1

bosuitje

½

komkommer

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

Klop de eieren los met de vissaus, het sap van de limoen en de basterdsuiker en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast een koekenpan in met olie. Maak een klein omeletje door 1 kleine soeplepel van het eimengsel in de koekenpan te doen. Laat het ei stollen, draai het om en bak ook de andere kant. Bak nog drie omeletjes van het overige eimengsel. Snijd de bosui doormidden en in dunne reepjes. Beleg de omeletjes met wat bosui, komkommer en 2-3 takjes koriander. Rol ze op en snijd ze doormidden. Lekker met zoete chilisaus.

tip

algemeenDe vissaus is lang houdbaar in de koelkast en smaakt lekker bij oosterse gerechten of bij gebakken vis.