Pak­ket­je met fo­rel en cour­get­te

(34) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, halveren en in plakjes snijden. Pijnboompitten en rozijnen grof hakken en mengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper en vullen met pijnboompittenmengsel en 2 plakjes sinaasappel. Courgettes in dunne plakjes snijden en met rest van sinaasappel over 4 stukken bakpapier (30 x 40 cm) verdelen. Bestrooien met zout en peper en forellen erop leggen. Bakpapier rond forel omhoog vouwen en aan uiteinden als toffeepapiertje tot pakketje dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat in oven schuiven en forellen in 20 min. gaar laten worden. Stokbrood naast pakketjes leggen en in 6-8 min. afbakken. Lekker met groene salade.

Tip:

Dit gerecht kunt u ook met visfilet bereiden. Neem roodbaars- of tilapiafilet en verdeel het pijnboompittenmengsel erover. De pakketjes hoeven maar 10-15 minuten de oven in.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.