bewaar
Kropslasoep met geroosterde paprika en knoflookbruschetta's
Kropslasoep met geroosterde paprika en knoflookbruschetta's
bewaar

Kropslasoep met geroosterde paprika en knoflookbruschetta's

1 uur 45 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

1 bolletje

knoflook

1 dl

olijfolie (extra vierge)

zeezout

(versgemalen) vier-seizoenen-peper

300 g

aardappels

1 grote

ui

2 kroppen

sla

1

voorgebakken Boulogne stokbrood

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Paprika's wassen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Van bol knoflook topje afsnijden en knoflook naast paprika op bakplaat leggen. 1 Eetlepel olie in knoflook scheppen. In midden van oven paprika's ca. 20 minuten roosteren tot vel zwart geblakerd is en knoflook gaar geroosterd. Paprika's ca. 10 minuten afgedekt in kom laten rusten. Knoflook iets laten afkoelen.Teentjes knoflook uit bol halen en boven kommetje uitpersen. Knoflook met 2 à 3 eetlepels olie tot smeuïge puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Paprika's halveren. Velletjes en zaadjes verwijderen en paprika's in lange, dunne reepjes snijden. Paprika in kommetje doen en 1 eetlepel olie erdoor scheppen.Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Uit 1 slakrop geel hartje nemen en bewaren. Rest van sla wassen, uitslaan en in grove repen snijden. In soeppan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en 2 theelepels knoflookpuree ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Aardappelblokjes ca. 1 minuut al omscheppend meebakken. Sla erdoor scheppen en al omscheppend laten slinken. 1 Liter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten koken. Pureren met staafmixer en op smaak brengen met ca. 1 eetlepel zout en royaal peper. Soep tot gebruik in koelkast zetten.

2

Grillpan gloeiend heet laten worden. Soep opnieuw zachtjes verwarmen. Kapjes schuin van stokbrood snijden en stokbrood schuin in 8 lange plakken snijden. Plakken dun bestrijken met rest van olie en in porties in grillpan in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren. Bestrijken met knoflookpuree en bestrooien met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en in midden bergje van paprikareepjes maken. Slahartje in dunne reepjes snijden en over paprika strooien.