bewaar
Gevulde forel met venkel
Gevulde forel met venkel
bewaar

Gevulde forel met venkel

25 min. bereiden
32waarderingen

    Ingrediënten

    2 personen

    1 kleine

    venkelknol

    1

    sinaasappel

    1 zakje

    verse bieslook

    (zee)zout

    versgemalen peper

    50 g

    verse roomkaas met kruiden

    2

    forellen

    ½

    visbouillontablet

    1 dl

    koksroom

    Dit heb je nodig

    • magnetronfolie

    • magnetronschaal inhoud 2 liter

    Aan de slag

    Venkel schoonmaken, enkele takjes groen bewaren voor garnering. Venkel in lengte halveren en met kaasschaaf in flinterdunne plakjes schaven. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Bieslook fijn knippen. Helft van sinaasappelrasp en bieslook door venkel scheppen. Venkel in magnetronschaal scheppen, bestrooien met zout en peper. Rest van sinaasappelrasp en bieslook door verse roomkaas mengen. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper, roomkaasmengsel erin uitstrijken. Gevulde forellen op venkel leggen. Schaal afdekken met magnetronfolie. In magnetron forellen 8-10 minuten verwarmen op ca. 600 Watt. Uit magnetron forellen nog ca. 2 minuten laten nagaren. Intussen vrijgekomen vocht in magnetronschaaltje schenken, bouillontablet erboven verkruimelen. Koksroom en sinaasappelsap erdoor roeren en saus 1-2 minuten op vol vermogen in magnetron verwarmen. Forel en venkel over twee borden verdelen, garneren met saus en venkelgroen. Lekker met aardappelpuree.