bewaar
Forel met gedroogde ham
Forel met gedroogde ham
bewaar

Forel met gedroogde ham

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

forellen

zout

(versgemalen) peper

1

citroen

150 g

Serranoham

4 takjes

peterselie

4 eetlepels

bloem

175 ml

olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

In buikholten van forellen zout en peper strooien. Citroen goed schoonboenen en halveren. Helft uitpersen, andere helft in dunne plakjes snijden. Citroensap in buikholten van forellen sprenkelen. Ham in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn hakken en helft door ham scheppen.

2

Bloem op plat bord strooien en forellen erdoor wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn. Overtollige bloem eraf schudden. In ruime koekenpan olie tot zeer heet verhitten en forellen ca. 10 minuten bakken, halverwege keren (pas op voor spattende olie!). Forellen uit pan nemen en even laten uitlekken op keukenpapier. Intussen in andere koekenpan 1 eetlepel van bakolie verhitten en ham-peterseliemengsel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Forellen op vier borden leggen en hammengsel erover verdelen. Garneren met schijfjes citroen en rest van peterselie. Lekker met gekookte aardappels.