Citroenkip met geroosterde paprikadip

mediterraan
borrelhapje
6 personen
4
12
Advertentie
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 1 eetlepel bloem
- ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 schaal kipfilethaasjes ((ca. 300 g) of 2 kipfilets, in brede repen)
- ½ pot geroosterde paprika's ((a 465 g), uitgelekt)
- ½ bakje ricotta (kaas, a 250 g)
- olijfolie om in te vetten
Keukenspullen
- staafmixer
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Citroenen schoonboenen en schil raspen (citroenen worden verder niet gebruikt). In plastic zak citroenrasp met bloem, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper mengen. Kiprepen toevoegen, zak dichtknopen en goed schudden om kip gelijkmatig met kruiden te bedekken. In koelkast smaken minstens 30 min. laten intrekken.
- In hoge kom paprika's met ricotta pureren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten en licht met olie bestrijken. Kiprepen in ca. 6 min. op matig vuur bruin en gaar grillen. Gegrilde kip koud of warm met paprikadip serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 95 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g