bewaar
Citroenkip met geroosterde paprikadip
Citroenkip met geroosterde paprikadip
bewaar

Citroenkip met geroosterde paprikadip

20 min. bereiden
30 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

2

citroenen

1 eetlepel

bloem

½ eetlepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

1 teentje

knoflook

1 schaal

kipfilethaasjes

½ pot

geroosterde paprika's

½ bakje

ricotta

olijfolie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Aan de slag

1

Citroenen schoonboenen en schil raspen (citroenen worden verder niet gebruikt). In plastic zak citroenrasp met bloem, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper mengen. Kiprepen toevoegen, zak dichtknopen en goed schudden om kip gelijkmatig met kruiden te bedekken. In koelkast smaken minstens 30 min. laten intrekken.

2

In hoge kom paprika's met ricotta pureren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten en licht met olie bestrijken. Kiprepen in ca. 6 min. op matig vuur bruin en gaar grillen. Gegrilde kip koud of warm met paprikadip serveren.