Zomersalade met Hollandse geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g Hollandse geitenkaas
- 8 g verse munt (bakje à 15 g)
- 3 nectarines
- 4 el walnotenolie
- ½ citroen
- 1 el vloeibare honing
- 75 g veldsla
- 75 g rucola
- 55 g ongebrande walnoten
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de korstjes van de kaas en schaaf de kaas in plakken. Snijd de plakken in lange repen van 1 cm breed. Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd de nectarine in partjes. Verhit de grillpan. Bestrijk de nectarines dun met ¼ van de olie. Gril aan beide zijden 1 min.
- Knijp de citroen boven een slaschaal uit. Voeg de honing en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Klop tot een lichtgebonden dressing. Schep de kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door de dressing. Salade in diepe borden leggen en verdeel de partjes gegrilde nectarine erover. Serveer met donker stokbrood.
variatietip:
Deze salade kan goed nog wat meer fruit hebben. Meng er bijvoorbeeld ook plakjes aardbei of stukjes appel door.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
- 200 g Hollandse geitenkaas
Snijd de korstjes van de kaas en schaaf de kaas in plakken. Snijd de plakken in lange repen van 1 cm breed.
- 8 g verse munt
- 3 nectarines
Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd de nectarine in partjes. Verhit de grillpan.
- 1 el walnotenolie
Bestrijk de nectarines dun met olie. Gril aan beide zijden 1 min.
- ½ citroen
- 1 el vloeibare honing
- 3 el walnotenolie
Knijp de citroen boven een slaschaal uit. Voeg de honing en olie toe en breng op smaak met peper en zout. Klop tot een lichtgebonden dressing.
- 75 g veldsla
- 75 g rucola
- 55 g ongebrande walnoten
Schep de kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door de dressing.
Salade in diepe borden leggen en verdeel de partjes gegrilde nectarine erover. Serveer met donker stokbrood.
variatietip:
Deze salade kan goed nog wat meer fruit hebben. Meng er bijvoorbeeld ook plakjes aardbei of stukjes appel door.